מסעדות סיניות לפני מספר שנים נראה כאילו מסעדות סיניות כבשו את ענף המסעדות עם עשרות מסעדות שנפתחו לאורכה ולרוחבה של ישראל. פתיחת מסעדות סיניות הביאה איתה את קסמי המזרח ואת המטבח הסיני המרתק. בניגוד לדעה הרווחת מסעדות סיניות אינן מתייחסות למטבח אחד אלא לכל סגנונות הבישול השונים והעשירים שהגיעו מסין, המרכיב העיקרי בכל התבשילים של אותן מסעדות סיניות הוא מזון המבוסס על פחמימות כמו למשל האורז הידוע ומנות המבוססות על אטריות שונות, ולכן מסעדות סיניות אינן מגישות כמעט מאכלי בשר טהורים ואם יש בשר אז מדובר במנה חגיגית במיוחד וגם שם הבשר הוא מרכיב שווה ערך ליתר התוספות ולא הכוכב הראשי. מסעדות סיניות מקפידות תמיד להציע לסועדים בהן את הצ'ופסטיקס, מקלות האכילה הסינים, האכילה עם מקלות מרגישה בהתחלה קצת לא טבעית ומגושמת למערבי הממוצע אבל תוך מספר ניסיונות תימצאו כי מדובר בצורת אכילה שמתאימה מאד למנות הסיניות. את המנות הנוזליות מלוות מסעדות סיניות בכפות גדולות ושטוחות העשויות לרוב מקרמיקה מעוטרת בסגנון סיני המסורתי. על סכינים אין מה לדבר במטבח הסיני, החזקת סכין בשולחן נחשבת בסין כהתנהגות ברברית ולכן המנות עצמן עשויות מחתיכות קטנות שלא דורשות חיתוך. לצד כלי האוכל המסורתיים אין מסעדות סיניות שלא יאפשרו לכם לאכול גם בסכום "רגיל" אבל כדאי לנסות לפחות פעם אחת, רק בשביל החוויה. הבדל נוסף המורגש מאד אצל סועדים מערביים הוא העדר הקינוחים בסוף הארוחה, מסעדות סיניות מסורתיות יגישו בדרך כלל מספר קינוחים קטנים ועדינים דווקא במהלך הארוחה. בנוגע למשקאות, המטבח הסיני עליו מושתות מסעדות סיניות מאמין כי שתייה קרה מפריעה לעיכולן של המנות החמות ולכן לא תוגש שתייה קרה במהלך הארוחה אלא דווקא תה חם מסוגים שונים. אגב, לתה יש מקום של כבוד בתרבות הסינית ויש טקס שלם ומוקפד מאד של שתיית תה מסורתית. למי שמעוניין לטעום מהקסם הסיני ישנן בישראל מסעדות סיניות רבות, חלקן אף נחשבות כצמרת ענף המסעדנות בארץ. תוכלו למצוא מסעדות סיניות המציעות ארוחות סיניות מסורתיות המקפידות על כל כללי המטבח הסיני וחלקן עשו התאמה מסוימת לחיך הישראלי.
|