מסעדות מזרחיות מסעדות מזרחיות הן ללא ספק המסעדות הנפוצות ביותר בישראל ואפשר למצוא אותן בכל מקום מוכנות ומזומנות להגיש לכם את מנות הדגל של ישראל. מסעדות מזרחיות צמחו תחת השפעות חזקות מהמטבח והמרכיבים הים תיכוניים, הן לא באמת שייכות לאף עדה או סוג מוגדר של מטבח ומה שמגדיר אותן הוא התפריט המורכב כמעט תמיד ממנות בשר על הגריל, סלטים עשירים בצבעים וטעמים, מנת החומוס המפורסמת, לבנה, צ'יפס וקינוחים מתוקים מתוקים שנוטים יותר לכיוון המוסים והקרם ופחות למאפים ועוגות. דבר נוסף שמגדיר מסעדות מזרחיות היא הנאמנות לשיטות הכנה פשוטות ממרכיבים בסיסיים ואיכותיים, כאמור המטבח של מסעדות מזרחיות נוצר כאן, במדינת ישראל ולכן לא תמצאו פה שיטות קפדניות כמו אלו של המטבח הצרפתי למשל. ישנם אומנם תבשילים המבלים זמן רב על האש ותבשילים שהועברו מדור לדור אך אופן הכנתן של המנות הוא פשוט ומסתמך על הפשטות הזו ועל איכותם של המוצרים לשם הבלטת הטעם ויצירת ארוחה טעימה ומשביעה. אחד השחקנים הראשיים במטבחן של מסעדות מזרחיות הוא כמובן שמן הזית ששבה את ליבם של הישראלים, שמן הזית מוסיף גם הוא את טעמיו לחגיגה ומסעדות רבות מתגאות בשמן שלהן לא פחות מכל מרכיב אחר בתפריט ולעיתים אף יותר. נאמר ששמן זית טוב יכול לשדרג כל מנה והוא הוא זה שמוסיף את טביעת האצבע הייחודית של המסעדה ובחלק מהמסעדות המזרחיות תוכלו גם לרכוש בקבוק הביתה. אלמנט אופייני אחר של מסעדות מזרחיות היא האווירה. מסעדות מזרחיות פועלות תחת אווירה כללית של פתיחות, רוגע ונינוחות. אף אחד לא מצפה מהבאים אל מסעדות מזרחיות לענוד עניבה או ללבוש שמלת ערב מיוחדת, אל מסעדות מזרחיות אפשר להגיע איך שאתם, ישר אחרי הטיול בצפון או בדרום, באמצע יום שבת עם המכנסיים הקצרים מהבית או סתם ככה לעצור בלי לתכנן וליהנות מהעושר המקומי. מסעדות מזרחיות הן מקום מושלם לקחת אליו את כל המשפחה לארוחה משותפת, או לארח תיירים שהגיעו מחו"ל ורוצים לחוות את הטעמים הפופולאריים ביותר בישראל. מדובר בחוויה נעימה, לא יקרה והכי חשוב טעימה מאד.
|