טאפאס בר טאפאס בר הוא מקום נהדר להעביר בו ארוחת צהריים קלילה או ארוחת ערב נעימה וזורמת. מקור השם טאפטס בר מגיע מהמילה הספרדית "טאפטס" - שם כולל למגוון רחב של מתאבנים שמוגשים לשולחן קרים (כמו למשל צלחת זיתים וגבינה) או חמים (כמו תבשיל דג בחמאה). בצפון אמריקה ובאנגליה טאפטס בר מהווה כבר מטבח שלם שהתפתח מאותם מתאבנים בסיסיים וכיום מציג תפריט מלא ועשיר. האוכל מוגש לשולחן במנות קטנות ולרוב בליווי יין טוב. צורת אכילה זו המאפיינת כל טאפאס בר נועדה למעשה לעודד דו שיח בין אורחי המקום, כיוון שסועדי טאפאס בר אינם צרכים לאכול ארוחה גדולה וכבדה המרחיקה את תשומת ליבם מיתר הסועדים אל המזון עצמו. ישיבת טאפאס בר מפנה את הידיים ואת הפה רוב הזמן. אין צורך בחיתוך, פריסה או כל דבר אחר, פשוט להרים, לאכול ולחזור לשיחה. בארצות מסוימות טאפאס בר הולך צעד נוסף ומגיש אוכל בעמידה כשהסועדים יכולים להסתובב בין כולם ולשוחח בנעימים. ישנה הסכמה די גורפת כי הטאפאס הראשון מגיע ממנהגם של שותי השרי באנדלוסיה להניח חתיכת לחם או בשר מעל הכוס בין לגימה ללגימה. החתיכה שימשה כמעין מכסה מהזבובים שנמשכו לשרי המתוק. עד מהרה בעלי המקומות שמו לב לטבעם המלוח של המזונות שהונחו על השרי והחלו לייצר מנות טאפאס נוספות ששירתו את אותה פונקציונאליות ושמרו על הטעם המלוח שבתורו עודד את שתיית האלכוהול ומסורת שלמה של טאפאס בר צמחה מהסיפור. כיום טאפאס בר הוא חלל סגור ונקי מזבובים ואפילו לא חייבים לשתות אלכוהול עם הארוחה (למרות שזה בהחלט מוסיף, אם אתם חובבי יין). טאפאס בר בימינו מתמקד בעיקר סביב מנות הטאפאס במקום, באווירה הנינוחה ובשמירה על רמת בישול ושירות גבוהות ויוקרתיות. על אף הסטנדרטים הגבוהים על פיהם אמור טאפאס בר לנהוג ישנו הרבה מקום לרוגע, האווירה התקשורתית היא כאמור, שחקן לא פחות חשוב מכל חלק אחר ביצירת טאפאס בר נאמן למסורת המקורית. המושג טאפטס בר הוחדר בשנים האחרונות גם לתרבות הישראלית, אולי בשל הקלילות של האוכל, היכולת לשוחח תוך כדי, או פשוט כי זה טעים. ישנם מספר מקומות שמיצגים את הסגנון בכבוד ומהווים מוקד משיכה לחובבי אוכל רבים ובהחלט שווה לבקר אותם ולחוות את צורת האכילה הרגועה הזאת.
|